Sep 1, 2013

TCS IT Wiz 2013 Pune Prelims

1.Which celebrity became the first Indian to cross 1 million follower mark on Twitter ?
Ans:A R Rahman
2.Which site makes users copy another persons photos and put them on instagram as their own?
Ans:Insta Slash
3.nexGTv is a mobile application,which  provides access to live TV channels and video on demand on handsets. This app allowed people to watch videos of one of the largest events in human history this year. Which event ?
Ans:Maha Kumbh Mela
4.Identify this CEO of a famous mobile company
Ans:Stephen Elop(Nokia)
5.Which famous company did  Sanjay Mehrotra form, headquartered at  Milpitas, california, this company produces what are today known as pendrives?
Ans:Sandisk
6.We all say Giga bye. Now this is 10 to power how much ?
Ans:9
7.In the world of books what is the full form of ISBN ?
Ans:International Standard Book Number
8.Identify this logo such that before the .ly a meaningful word is formed?
Ans:Bit.ly
9.Identify this logo

Ans:Norton
10.Sometimes advertisements on the net have virus in them,that is you might think it is a genuine ad but in real it is a virus. identify this term.
Ans:Mal Advertising
11.TCS has been in the news due to its acquisition of a French Technology services company for over 75 million euro.Name the company?
Ans:ALTI SA
12.In which famous indian directors memory did Google have this doodle.
Ans:Satyajit Ray
13.What is Samsung's answer to Siri ?
Ans: S Voice
14.In the domain extension .com what does com actually stands for ?
Ans:Commercial
15.What is the full-form of the famous company AMD ?
Ans:Advanced Micro Devices
16.Today we have a better system of security on social networking sites other than usernames and passwords. Identify it.
 Ans:Dual Authentication
17.What is this device called: it was used to watch movies nearly 15-20 years back,it was big than todays CD roms?
Ans:VCR
18.What is Mozilla's online paying application called?
Ans;Mozpay
19.Mozilla and which famous Korean telecom giant is collaborating to produce Mozilla's next generation web browser SERVO?
Ans:Samsung
20.Identify him . He is not very famous.But founder of a famous website
Ans:Eduardo Saverin (Facebook)


Source : BRITEIT

7 comments:

  1. very nice blog having so much interesting question and answers. thanks for sharing.. its very interesting indeed.
    Web Designing Company India

    ReplyDelete
  2. Great post thanks a lot for sharing by quizvook.com

    ReplyDelete
  3. The chennai 2014 prelims can be found here http://chennaiquizzing.wordpress.com/2014/08/21/tcs-it-wiz-chennai-2014/

    ReplyDelete
  4. Thanks For Share this information !!

    I am using one android call recorder application, This application facilitates you with an option of auto upload which allows you to mechanically upload files on server, including Google drive, Dropbox, Gmail inbox, Evernote and sound cloud.

    ReplyDelete
  5. Thanks For Share this information !!

    I am using one android call recorder application, This application facilitates you with an option of auto upload which allows you to mechanically upload files on server, including Google drive, Dropbox, Gmail inbox, Evernote and sound cloud.

    ReplyDelete